Citroen - start je dag gezond

Meedoen met een challenge?

Het is vrij makkelijk en heel goed voor je lichaam!

Begin je dag als volgt:

Pers het sap van een ¼ of ½ citroen (bij voorkeur biologisch) in een mok. Als alternatief kun je 1 eetlepel appelazijn gebruiken. Vul de mok aan met lauwwarm water (een mix van ½ deel gekookt water en ½  koud water).

Drink dit op een lege maag in de ochtend. Als citroen of appelazijn niet jouw voorkeur heeft, kan een glas lauw water ook al gunstig zijn. 

Waarom zou je dit doen?

Je lever zal je er dankbaar voor zijn. Dit belangrijke orgaan heeft de hele nacht gewerkt en je kunt het bedanken door citroenwater te geven – iets zuurs.

Je lever moet je niet onderschatten. Het is een wonderbaarlijk orgaan. 

Het fungeert als een fabriek waarin verschillende processen plaatsvinden, zoals reiniging, opslag, sortering en uitscheiding. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als deze fabriek er niet zou zijn, of beperkt zou werken. Het zou chaos veroorzaken in ons lichaam.

Voor zover wij weten is de lever het enige orgaan dat zich kan herstellen, zelfs als er een stukje ontbreekt. Het heeft het vermogen om een nieuw stukje te laten groeien. Dat is toch indrukwekkend?

Citroensap heeft ook voordelen voor stijve gewrichten (reumatische klachten) en ontstekingen in het lichaam. Het beschermt tegen oxidatieve stress en ondersteunt de hormoonhuishouding, omdat de lever een cruciale rol speelt bij onze hormonen.

Dus, het is een eenvoudige uitdaging met aanzienlijke impact.

Een handige tip:

Pers het sap van meerdere citroenen en bewaar het in een glazen pot in de koelkast. Zo heb je een voorraad voor meerdere dagen.

Let op: Bewaar het sap nooit in plastic, want citroensap kan plastic oplossen.