Hormoontest

We voelen ons beter als we weten wat we moeten doen om onze hormonen te helpen en ons doel te bereiken.
Hier leren we van. Hier vinden wij groei en voldoening.

Hand met buis groen dop

Vanuit elke woonplaats in Nederland kun je een hormoontraject volgen met behulp van een speekseltest. De test wordt per post bezorgd en voer je uit op de aanbevolen dag. Daarna stuur je de test per post naar het laboratorium.

Wij ontvangen en analyseren de testresultaten van de zes belangrijkste hormonen en vertalen ze voor je, zodat je er praktisch iets mee kunt doen. Daarnaast voorzien wij je van uitleg over stappen die je kunt ondernemen om je hormonen te herstellen.

Als aanvulling ontvang je van ons een online vragenlijst en twee eenvoudige zelftesten. 

Hormoontraject stap voor stap:

1. De speekseltest wordt naar je opgestuurd

2. Je ontvangt een digitale vragenlijst om helder te krijgen wat je hormonen proberen duidelijk te maken. De vragen gaan over klachten of ontdekkingen rondom je gezondheid.

3. Bij de vragenlijst zitten twee zelftesten, een voor candida en een voor de schildklier. Beide spelen namelijk een rol bij een goede hormoonbalans. Nadat je de zelftesten hebt uitgevoerd, stuur je ons de resultaten toe.

4. De vragenlijst stuur je ook terug.

5. Ondertussen komen de laboratoriumuitslagen bij ons binnen. Nu is het tijd om het eerste consult in te plannen waar je uitleg krijgt over wat er met je hormonen aan de hand is en hoe je ze kunt helpen hun werk beter te doen. Je ontvangt persoonlijk advies en een plan dat je kunt volgen om je gezondheid te verbeteren. Het eerste consult (1 uur) kan bij de praktijk (Heerde/Gelderland) plaatsvinden of online.

Het doel is om het herstelplan mogelijk te maken ongeacht je energie, leefstijl en economie.

7. Hierna volgen twee consulten (2 x 30 min.) die veelal online plaatsvinden. Tijdens deze consulten deel je je ervaringen en maken wij aanpassingen indien nodig. Elk persoon is immers weer anders.

Wat kun je verder verwachten?

De adviezen hebben als basis gezonde voeding en leefstijl, omdat dit is wat het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Verder hebben hormonen ook vitaminen en mineralen nodig; zeker wanneer wij iets moeten herstellen. We houden hierin rekening met jouw voorkeuren, de eigen opgedane ervaringen en je budget.

Indien wenselijk ontvang je advies over gebruik van bioidentieke hormonen. Deze hormonen zijn identiek aan hormonen die wij zelf aanmaken, waardoor het lichaam ze goed kan benutten in zijn processen. Bioidentieke hormonen werken geheel anders dan synthetische hormonen (zoals in bijvoorbeeld de anticonceptiepil of hormoonspiraal).

Het is niet mogelijk om een verkort hormoontraject te volgen.
We helpen je namelijk graag zorgvuldig, zodat jij je doel bereikt.

Een consult aanvragen zonder hormoontest is wel mogelijk.