Hormoontest

We voelen ons beter als we weten wat we moeten doen om onze hormonen te helpen en ons doel te bereiken.
Hier leren we van. Hier vinden wij groei en voldoening.

Hand met buis groen dop

Vanuit elke woonplaats in Nederland kun je een hormoontraject volgen met behulp van een speekseltest. Hiermee worden de zes belangrijkste hormonen gemeten. De test wordt per post bezorgd en voer je uit op de aanbevolen dag. Daarna stuur je de test per post naar het laboratorium.

Als aanvulling ontvang je van ons een online vragenlijst en twee eenvoudige zelftesten. 

Wij ontvangen en analyseren de testresultaten en vertalen ze voor je, zodat je er praktisch mee aan de slag kunt. Daarnaast voorzien wij je van een plak op maat waardoor je hormonen weer in balans komen.

Dit kan vanuit onze praktijk in Heerde, of online.

Hormoontraject stap voor stap:

1. De speekseltest wordt naar je opgestuurd.

2. Je ontvangt een digitale vragenlijst als intake. Dit brengt je situatie inzichtelijk.

3. Je ontvangt digitaal twee zelftesten voor candida en voor de schildklier. Beide spelen een belangrijke rol bij een goede hormoonbalans. De resultaten deel je met ons.

4. Zodra de laboratorium uitslagen binnen zijn plannen we een eerste consult in. Hier ontvang jij je uitslagen met plan op maat met alle adviezen die je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Het doel is om het herstelplan mogelijk te maken ongeacht je energie, leefstijl en economie.

5. Hierna volgen twee consulten (2 x 30 min.) die veelal online plaatsvinden. Tijdens deze consulten deel je je ervaringen en maken wij aanpassingen indien nodig. Elk persoon is immers anders.

Wat kun je verder verwachten?

De adviezen zijn gericht op een gezonde leefstijl, denk aan voeding, beweging, stress-managent, omdat dit invloed heeft op het functioneren van het lichaam.

Daarnaast hebben hormonen vitaminen en mineralen nodig; zeker wanneer wij iets moeten herstellen. We houden hierin rekening met jouw voorkeuren, de eigen opgedane ervaringen en je budget.

Indien wenselijk ontvang je advies over gebruik van bioidentieke hormonen. Deze hormonen zijn identiek aan hormonen die wij zelf aanmaken, waardoor het lichaam ze goed kan benutten in zijn processen. Bioidentieke hormonen werken geheel anders dan synthetische hormonen (zoals in bijvoorbeeld de anticonceptiepil of hormoonspiraal).

Het is niet mogelijk om een verkort hormoontraject te volgen.
We helpen je namelijk graag zorgvuldig, zodat jij je doel bereikt.

Een consult aanvragen zonder hormoontest is wel mogelijk.